Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte Pitești, organizează prima ediție a Concursului național de fotografie „Ioan Niculescu”, în săptămâna 1-5 octombrie 2018.
Această manifestare artistică își propune promovarea pasiunii pentru multimedia și pentru arta fotografică prin dezvoltarea creativității tinerilor din județul Argeș și la nivel național, prin imagini care să le reflecte originalitatea, creativitatea și libertatea de exprimare în lumea contemporană.
Cine a fost fotograful Ioan Niculescu?
Născut în Vâlsănești-Argeș în prima jumătate a secolului al XIX-lea, telegrafist în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi în primii ani ai domniei lui Carol I, Ioan Niculescu a devenit după 1880 nu numai fotograful oficial al Poliției Capitalei, ci şi unul dintre cei mai apreciați fotografi din Bucureşti. Fotograful, așa cum se prezenta el însuși pe un afiș, realiza fotografii “carte de vizită” şi “format cabinet”… după natură, dar şi reproduceri după xilogravuri care înfățișau diferiți domnitori, oameni politici, scriitori etc.
În cadrul concursului, fiecare participant va prezenta între 3 și 5 fotografii în format digital (min. 300 dpi, rezoluție minimă 3.000*2.000 pixeli, cu tema Bucuria de a trăi la oraș. Dincolo de avatarurile citadinului (zgomot, poluare, ciment) există o bucurie de a trăi în oraș, pe care o dorim reflectată în imagini.