Consiliul Judeţean Argeş prin Şcoala Populară de Arte Piteşti și în colaborare cu Centrul de Cultură și Arte ”George Topîreceanu” Curtea de Argeș, Asociația Folcloriștilor Argeșeni ”C. Rădulescu Codin” și Inspectoratul Școlar Județean organizează în perioada 9-16 decembrie 2018, cea de a XXXVIII-a ediţie a FESTIVALULUI DE OBICEIURI TRADIŢIONALE DE CRĂCIUN ŞI ANUL NOU „FLORILE DALBE”, cu scopul de a păstra, redescoperi, revitaliza şi valorifica datinile specifice localităţilor şi microzonelor folclorice din judeţul Argeş.
Spectacolele constituie totodată modalitatea de selectare şi desemnare a celor mai valoroase grupuri autentice în vederea reprezentării localităţii respective la etapa zonală a festivalului.
La FESTIVALUL DE OBICEIURI TRADIŢIONALE DE CRĂCIUN ŞI ANUL NOU pot participa trei genuri de formaţii (vârsta minimă de participare – 8 ani):
1) Grupuri de urători cu piese tradiţionale, specific locale (colinde, jocuri cu măşti, teatru popular, stea, pluguşor, sorcovă, Vasilcă, brezaie etc.);
2) Formaţii care prezintă prelucrări scenice ale folclorului local tradiţional (scenarii, colaje);
3) Coruri şi grupuri corale având repertoriul alcătuit din prelucrări ale colindelor religioase şi laice.

În ziua de 9 decembrie 2018 se vor organiza spectacole zonale, în localităţile Corbi și Ștefănești (în ambele localități de la ora și Brăduleț (începând de la ora 14), unde vor participa grupurile din nordul, centrul și sudul județului Argeș.

La Curtea de Argeş se vor desfășura alaiul obiceiurilor tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou şi un spectacol reprezentativ, într-o zi din săptămâna 10-16 decembrie, dată ce va fi comunicată ulterior. La spectacolul final vor participa cele mai bune formaţii din judeţ, selecţionate la spectacolele zonale.

Înscrierile pentru participarea la Festival se vor face pe baza fişei anexate, până cel mai târziu la 3 decembrie 2018, la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Bdul. Republicii, nr. 66, Piteşti, cod poştal: 110014, tel./fax: 0348/457560, 0248/212260. e-mail: scoalapopart@yahoo.com

După această dată, înscrierile nu vor mai fi luate în consideraţie.