Festivalul – Concurs Internaţional de Muzică Tradiţională Veche ,,Sus pe Argeş la Izvoare“ este organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean Argeş, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş şi Teatrul Al. Davila din Piteşti.
Această manifestare artistică îşi propune valorificarea cântecului tradiţional şi păstrarea lui în cultura şi sufletul tuturor iubitorilor de muzică tradiţională.
Vor participa solisti vocali si instrumentisti care reprezinta institutiile culturale din tara, dar si iubitori ai cantecului traditional. Repertoriul concurenţilor va cuprinde muzică tradiţională veche specifică regiunii pe care o reprezintă.
Varsta participare:
a. Vârsta minimă de participare este de:
– 14 ani pentru soliştii vocali
– 10 ani pentru soliştii instrumentişti (inclusiv cei care vor împlini 10 ani în 2015);
b. Vârsta maximă de participare este de 25 de ani.
Festivalul – Concurs se desfăşoară pe trei secţiuni:
a) Interpretare vocală;
b) Interpretare instrumentală solo;
c) Interpretare instrumentală grup; şi va fi mediatizat de mass-media locală şi/sau naţională.
Fişele de înscriere la Festival împreună cu partiturile muzicale ale pieselor care urmează a fi interpretate de către participanţi vor fi trimise pâna la data de 01 august, la adresa:
Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, judeţul Argeş, B-dul Republicii nr.66, Piteşti, telefon : 0348457560, fax: 0248212260, E-mail: scoalapopart@yahoo.com.
Fişele de înscriere vor avea obligatoriu ştampila şi semnătura directorului instituţiei pe care o reprezintă.
Taxa de participare este de 50 de lei pentru fiecare participant şi va fi achitată în contul RO85TREZ04621G330800XXXX sau la secretariatul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti până la data de 26 august 2015.
Concurenţii vor interpreta atât la preselecţie, cât şi în concurs, două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral.
Repertoriul interpretat în concurs va fi apreciat în funcţie de autenticitate, de valoarea artistică şi de diversitatea sa ritmică şi melodică. Concurenţii vor purta obligatoriu costum tradiţional (inclusiv încălţăminte) din zona pe care o reprezintă. Comisia de preselecţie îşi rezervă dreptul de a descalifica un concurent al cărui repertoriu şi costum nu se înscriu în reperele enunţate mai sus.

Desfăşurarea festivalului-concurs

Miercuri 26 august 2015, orele 10.00, va avea loc preselecţia soliştilor la sediul Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti, judeţul Argeş, B-dul Republicii nr.66, telefon : 0348457560.
– Miercuri 26 august 2015, orele 18.00, concurs cu participarea candidaţilor admişi la preselecţie.
– Joi 27 august 2015, orele 18.00, spectacol de Gală al Laureaţilor, decernarea premiilor şi concertul unor solişti cunoscuţi din zonele etno-folclorice din ţară şi străinătate.
Festivalul se va desfăşura pe scena Teatrului ,,Al. Davila “ din Piteşti.
Organizatorii vor asigura acompaniamentul concurenţilor şi al invitaţilor cu orchestră profesionistă.
Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de către concurenţi sau instituţiile pe care aceştia le reprezintă.
Pentru interpreţii admişi în concurs după etapa de preselecţie, cheltuielile de cazare pentru ziua de 27 august şi masă în zilele de 26-27 august 2015 vor fi suportate de organizatori.
Nu se asigură cazare cu o zi înainte de preselecţie, dar organizatorii la solicitarea concurentului pot face rezervare la hotel contra cost.
Notă! Profesorii sau părinţii care însoţesc concurenţii pot fi cazaţi la cerere în aceeaşi locaţie cu participanţii contra cost, dacă vor confirma până la data de 24 August 2015
PREMIILE CONCURSULUI
a.Solişti vocali:
Premiul I 400 lei
Premiul II 300 lei
Premiul III 200 lei

b. Solişti instrumentişti:
Premiul I 400 lei
Premiul II 300 lei
Premiul III 200 lei
c. Grupuri instrumentale:
Premiul I 400 lei
Premiul II 300 lei
Premiul III 200 lei
Marele premiu în valoare de 500 lei

Fisa de participare